Een woest bakje koffie

Wat smaakt er nu beter dan eten waar je voor gewerkt hebt? Dat dachten wij dus ook. Gewapend met een firesteel, koffie, bushcraftmes, 1 watje, twee bekers en een perculator trokken wij het bos in om na een stevige wandeling een kopje koffie te kunnen zetten.

img_20160129_092047.jpg

Nadat we een paar mooie takken hadden gevonden, hebben we eerst krullen geschaafd die we met de firesteel hebben aangestoken. Nadat ons vuurtje goed brandde was het tijd om de koffie klaar te maken. Voor een uitgebreide beschrijving over hoe je veilig een vuurtje maakt zie onze eerdere blogpost ”En er was vuur”  en vergeet natuurlijk niet om toestemming aan de terreineigenaar te vragen.

img-20160126-wa0043.jpg
Een bijschrift invoeren

Perculator? Check. Koffie? Check. Water? Oh oh…Tja, dat waren we dus vergeten. Gelukkig waren we niet heel ver weg van een tankstation anders was ons bakkie in het water gevallen. Al snel kwam onze tweede uitdaging in zicht. Hoe zet je een perculator in het vuur zonder dat het plastic handvat smelt? Gelukkig zijn we creatief ingesteld en paste het bushcraft mes precies onder het handvat. Eenmaal boven het vuur was de koffie zelfs sneller klaar dan thuis op het gasfornuis.

img-20160126-wa0041.jpg

Met de zon op ons gezicht, rook in onze haren en de bosgeur vers in onze neus hebben we genoten van een vers kopje koffie.

img-20160126-wa0045.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s