Stro in je haren, schapenpoep aan je broek // Echte leafde

Hang de vlaggen maar uit want we hebben er een nieuw Life & Leaves familielid bij! Mag ik jullie voorstellen aan Leafje, ons twee weken oude lachende lammetje.

image

Ze zeggen wel: ‘maart roert zijn staart,’ maar februari kan er ook wat van. Er staat al van alles in bloei en ik heb zelfs al hommels voorbij zien vliegen. En dat terwijl er een sneeuwlaagje over de krokusjes ligt. Mijn gevoel wisselt tussen “Hoera! Smijten met sneeuwballen!” tot “Kom maar op met die waterijsjes.” En wat hoort daar nog meer bij… juist ja, lammetjes!

img_20160219_144142.jpg

Terwijl wij over een witte Posbank door de sneeuw richting de Schaapskooi in Rheden liepen begonnen we ons toch echt af te vragen of de lammetjes al geboren waren. Eenmaal aangekomen werden we begroet door vrolijk blaffende Border Collies en… jaaa, geblaat van kleine lammetjes!

img_20160219_143813.jpg

Na het invullen van de adoptiepapieren mochten we ons lammetje uitzoeken. Maar man, dat is moeilijk! Ze zijn allemaal zo lief! Daar zaten we dan op het knisperende stro tussen het gebeeeh en gebaaaah. Terwijl we in het stro gingen zitten kwamen de lammetjes en de ooien dichterbij. De één knabbelde aan Ilians haar en een ander vond een veter reuze interessant, terwijl mamaschaap tegen me aan stond te schurken. Al snel waren we omringd door lammetjes, maar er was één lammetje die op schoot kwam zitten. Toen was onze beslissing snel gemaakt: dit wordt ons schaapje!

image

Dat schaapjes tellen… dat werkt! Zo slaperig dat ik werd tussen al die schapen.. het ideale plekje voor een middagdutje, je komt er helemaal tot rust. De perfecte plek om na een drukke werkweek al je stress in het stro te laten vallen.

image

Leafje woont bij haar moeder in de schaapskooi in Rheden, waar je een lammetje kan adopteren. De schaapskooi wordt gerund door heel aardige vrijwilligers. Ook altijd al je eigen lammetje gewild? Voor meer informatie zie  http://www.schaapskudde.nl/

image

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s