Outdoorcooking // zelf chocolade maken

on

Chocolade waar je zonder enig schuldgevoel van kan genieten? Die maak je gewoon zelf! Superleuk en supergezond!

image

Wat heb je nodig?

• 100 gram kokosolie
• 7 eetlepels rauwe cacaopoeder
• een lepeltje honing
• grof zeezout
• en verder alles wat je lekker vindt in chocolade, van gecrushte noten tot hippe superfoods, mag je helemaal zelf verzinnen.

image

En verder?

• een (gietijzeren) pannetje
• een houten pollepel
• een juslepel
• cupcakevormpjes, ijsklontjeshouders of vershoudfolie

image

Hoe ga je te werk?

Je smelt de kokosolie. Dat kan natuurlijk in een pannetje boven je gasfornuis, maar echte outdoorgirls en -boys doen dat lekker buiten, in een gietijzeren pannetje boven een kampvuurtje. Als de kokosolie gesmolten, en dus vloeibaar is, voeg je de cacaopoeder en de honing toe en je roert tot het een smeuïg geheel is.

image

image

Nu mag je losgaan! Je kan álles er doorheen roeren wat jij lekker vindt. Ik heb er havermout, lijnzaad, chiazaad, dadels, walnoten en rauwe cacaonibs doorheen gedaan, maar hier kan je natuurlijk eindeloos op varieren. Als je merkt dat het roeren wat moeilijk gaat omdat je mengsel al stolt, houd je het gewoon weer even boven je vuurtje zodat het weer smelt.

image

Als je chocolademengsel klaar is (heb je wel stiekem tussendoor geproefd?) is het tijd om het op te laten stijven. Ik heb de chocolade in cupcakevormpjes geschept, dat ziet er zo leuk uit namelijk, maar je kan ook ijsklontjeshouders gebruiken om kleine porties te maken, of het mengsel in zijn geheel over vershoudfolie verdelen om een reep te maken. Strooi er als laatste nog een klein beetje grof zeezout overheen.

image

image

In de winter, met (nacht)temperaturen onder het vriespunt of in de sneeuw, kan je je mengsel buiten laten staan tot het weer hard is. Anders zet je het even in de vriezer. Afhankelijk van de dikte van je chocoladestukken is het na een paar uurtjes stijf genoeg en kan je het eten!

image

Lekker he? Genieten zonder schuldgevoel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s