Het voorjaar in je kop(je) thee

Voorjaar in de lucht! Alles schreeuwt ‘de lente komt eraan!’ Weg met de winterjas, handschoenen en wintertruien! Kom maar op met de lenteblaadjes, en al het jonge grut! Alhoewel, de overgang van het seizoen zorgt ook nog wel eens voor verkoudheid en een dikke keel.

img_20160314_152625.jpg

Een van mijn favoriete remedies hiervoor is een super simpel recept voor dennenaaldenthee. Dennennaalden bevatten veel vitamine C en zijn goed voor tal van kwaaltjes, waaronder verkoudheid, hoest en een dikke keel. Niets geeft een beter gevoel dan een zelf gemaakt kopje dennennaaldenthee tijdens het magische uurtje net voordat de zon ondergaat.

img_20160314_153255.jpg

Wat heb je nodig:

¤ Dennennaalden
¤ Gember
¤ Schijfje citroen
¤ Water
¤ Pan en een zeef
¤ Honing

image

Neem een handvol dennennaalden en snij of breek deze in stukjes. Schil een paar stukjes gember en breng deze samen met de dennennaalden met voldoende water aan de kook boven het vuur. Het kan natuurlijk ook in een pan boven het gasfornuis. Laat dit 10 minuten pruttelen en daarna nog even trekken. Heerlijk met een beetje honing en citroen.

Proost op een voorjaar zonder snotneus!

img_20160314_152528.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s