Ontdek je plekje // de Gulperberg

Met nog 2,5 week te gaan tot ons Griekse Avontuur , wilden we nog één lange training met veel hoogtemeters doen. En daarvoor hoef je heus niet naar het buitenland, hoor. Wij gingen naar het prachtige Zuid Limburg. Een dagje vakantie in eigen land, waar het voelt alsof je in Frankrijk bent.

img_20160330_112517.jpg

Trailrunorganisatie Mud Sweat Trails organiseert elk jaar in het gebied rond de Gulperberg een uitdagende trailrunwedstrijd met ‘heul veul heuvels’, de Koning van Spanje trail. “Deze trail dankt zijn naam aan de start & finish locatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet.” Omdat de wedstrijd dit jaar net een weekje na de halve marathon van Corfu gehouden wordt, doen wij niet op de dag zelf mee, maar liepen we de route op eigen houtje.
screenshot_2016-03-31-17-38-15-1.png

Even keken we elkaar aan alsof we gek waren; een kilometer of 400 rijden om 19 kilometer in de stromende regen te gaan hardlopen?! Maar gewapend met mueslibollen en regenjasjes gingen we toch op pad. Hoe zuidelijker we kwamen, des te heuvelachtiger werd het uitzicht. Vanaf een afstandje zien die heuvels er zo vriendelijk uit, maar oh, wat zou dat beeld veranderen… We hadden het GPX-bestand in ons horloge geladen, de rugzakjes volgeladen met water en Dextro Engergy,  klaar voor de start. Nog even één grote hagelbui uitzitten in de auto, en off we go! De zon ging schijnen, en wij gingen op avontuur.

img_20160331_163430.jpg
Glooiend Limburg

Dat je voor wild niet per sé op de Veluwe hoeft te zijn, werd als snel duidelijk toen we in een akker voor ons een vos zagen lopen. Wauw! Maar niet te lang genieten hoor, want daar kwam de eerste pittige klim al aan, dwars door een weiland naar boven klauteren.

Sowieso, veel klauteren, daar kwamen we per slot van rekening voor. Niet alleen door weilanden, ook over modderige bospaadjes en losse stenen. Vincent en Pepper klommen als ware berggeiten naar boven, waar ze dan braaf op deze bergslak wachtten, om weer samen af te dalen. En denk maar niet dat dat afdalen zoveel makkelijker is hoor, je kan niet als een idioot naar beneden stormen, dan lig je zo onderaan de berg.

img_20160331_165012.jpg
Mooie afdalingen door het glooiende landschap

De route leidde langs prachtige vergezichten, over boeren erven, door kleine dorpjes en , en over rivier de Gulp, waar het Gulpener bier mee gebrouwen wordt.

Het monumentale Mariabeeld uit 1935 bovenop de Gulperberg was een goed excuus om even op adem te komen en te genieten van het mooie uitzicht. Daarna was het nog een relatief klein stukje en één helse klim naar de auto. Met 19 kilometer en 524 hoogtemeters in the pocket en schoenen gedoopt in de modder, zijn we er allebei ervan overtuigd dat we nog wel een paar kilometer extra hadden kunnen lopen, dus zijn we klaar voor Corfu! En dat Gulpener biertje na afloop, superlekker natuurlijk!

Wil jij ook als een Spaanse koning de Limburgse heuvels veroveren? Doe dan mee met de Salomon Koning van Spanje trail. De meeste afstanden zitten vol, maar via Facebook of Startbewijshulp is misschien nog wel aan een startbewijs te komen. En anders loop (of fiets) je ‘m gewoon, net als wij, lekker zelf.Via Movescount kan je overal op de wereld te gekke ‘moves’ downloaden. Ik heb dit bestand gebruikt voor deze route, maar er zijn ook andere afstanden te downloaden. Veel plezier, laat je weten hoe het was?

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ezra Noordermeer schreef:

    Klinkt als lekker heuveltjes pakken! Top!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s