Was met een Gelders bosluchtje // DIY wasmiddel

on

image

Nog heel even en dan is het zo ver… outdoorgirl Ilian vertrekt om de halve marathon Kassios Dias in Kassiopi op Corfu te lopen! Ze heeft er de afgelopen tijd flink voor getraind maar onder het bloed zweet en tranen komt ze niet uit. De hoogtes zijn niet mis en het klimaat is natuurlijk ook wel wat anders dan wat we hier in Nederland gewend zijn. Dus o wat zijn we trots dat ze deze uitdaging aangaat!

image

Nu zijn er natuurlijk heel veel manieren om haar aan te moedigen maar ik heb bedacht om een praktisch “welkom terug cadeautje” te maken. Want wat is er nu fijner dan na dit Griekse avontuur vol zon, zweet, zeezout, feta, en ouzo je plunje te wassen met zelf gemaakt wasmiddel.

Zelf wasmiddel maken bespaart geld, afval en chemische stoffen. Bovendien is het super makkelijk en heb je er niet veel voor nodig.

image

Benodigdheden:

– 80gr olijf of marseille zeep
– 5 liter water
– eventueel etherische olie
– keukenrasp
– lege flessen
– voor de witte was 80gr soda

Voor de witte was voeg je 80gr soda toe voor de gekleurde was niet.

image

Rasp de zeep, dit gaat heel gemakkelijk met een grove keukenrasp. Breng 5 liter water aan de kook en voeg de geraspte zeep (en soda) toe en roer totdat deze volledig is opgelost. Eventueel kun je nu een paar druppels etherische olie toevoegen. Laat het een beetje afkoelen en giet het dan in de flessen. De zeep is eerst heel dun, maar als je het een dag laat staan wordt het vanzelf dikker.

image

Ilian, heel veel succes en zet hem op! Bij terugkomst staat er een fles lifeandleaves wasmiddel voor je klaar.

image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s