NatuurlijkSportief // Buitenspelen voor grote mensen

on

Na een Cubaans feestje met rum en sigaren, moet ik zeggen dat ik wel eens frisser op ben gestaan. Gelukkig is er één allerbeste remedie: kom met je luie flikker uit bed en in de benen! Komt dat even goed uit, juist vandaag hebben we een date met Teun. Teun is een stoere vent die door het bos rent, met boomstammen sjouwt, in bomen klimt en in de plassen stampt. Hey, dat doen wij toch ook? Juist! En daarom hebben we een date. Want wij klooien maar wat aan, maar Teun doet dit ‘buitenspelen voor grote mensen’ professioneel met zijn methode Natuurlijk Sportief. Hoog tijd om eens samen buiten te spelen!

natuurlijksportief

We verzamelen met de winnaars van onze Facebook-actie bij ‘ons’ heitje. Wij zorgen voor de route, Teun voor de actie onderweg. Trots op ‘ons’ bos, rennen we het heitje over en het bos door, terwijl Teun ons opdrachten geeft. Of nou ja, opdrachten, Teun geeft eigenlijk geen opdrachten, Teun oppert ideeën. Om elkaar met tegenwerking vooruit te duwen, of grote palen naar het pad te slepen en die ‘even’ boven je hoofd te liften. Elkaar bij de enkels of schouders proberen te pakken, touwtje trekken met een grote tak, zigzaggen tussen de bomen, elkaar over het pad sleuren, ouderwets tikkertje met ‘planken’ tussendoor en wedstrijdjes doen wie het eerst bovenaan een heuvel is.

We zijn ineens weer allemaal kinderen en het lijkt wel of we  spontaan ook nog een wedstrijdje doen wie er het fanatiekst is, zeker als we in twee teams elkaars berg sprokkelhout proberen te veroveren en die bewaken alsof ons leven er vanaf hangt. Een paar keer denken we als we op adem mogen komen, maar schijn bedriegt als we een balansoefening moeten (oh nee niks moet, mógen) doen, op de kop tegen een boom aan ‘moeten’ staan of ‘moeten’ opstaan zonder je handen te gebruiken. Stiekem gebruiken we elke spier in ons lijf, al zullen we ons daar morgen met spierpijn pas echt bewust van zijn. De  zon maakt plaats voor donkere wolken waar líters regenwater uit valt en ons uurtje buitenspelen zit erop. Wat was dit leuk!

Wil jij ook een keer buitenspelen met NatuurlijkSportief? Dat kan natuurlijk! Hier vind je alle informatie over groepstrainingen, persoonlijke trainingen, kinderfeestjes en expedities. Wedden dat je het net zo leuk zal vinden als wij?

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. froukje schreef:

  Volgens mij was ik helemaal vergeten om jullie te bedanken voor deze super toffe ochtend.. Dus bij deze.. bedankt dat we in jullie achtertuin mochten spelen:) Het was een heerlijk begin van de zondag!

  Like

  1. Ilian schreef:

   En hartstikke leuk dat jullie erbij waren en zo enthousiast meededen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s