Keep on rolling // Longboarden in het bos

Sinds ik in de bossen ben gaan wonen verken ik de omgeving meestal met een mountainbike, skelter, te voet, te paard of gewoon met de benen wagen. Maar nog niet zo lang geleden pakte ik regelmatig mijn longboard om mooie tochten langs de Nederlandse kust te maken. Vooral lange boulevards met uitzicht op zee waren mijn favoriet. En om heel eerlijk te zijn… al die modderige bospaadjes zijn geweldig maar helaas geen match voor de wielen van een longboard. Ik was dan ook al een tijd bezig om  een mooie rustige verharde route in de buurt te vinden waar ik lekker een stukje kon gaan cruisen.

img_20160711_223000.jpg

Voor de mensen die zich afvragen wat is  een longboard? Een longboard is, zoals de naam al verklapt, een lang houten plank op wieltjes. Omdat een longboard langer is dan een skateboard hou je makkelijker je evenwicht. Je kunt op twee manieren op een longboard staan regulier (linker voet vooruit) of goofy (rechter vet vooruit). Longboards worden meestal niet gebruikt voor trucjes, maar wel vaak als vervoermiddel voor lange afstanden. Het sturen gaat ook anders dan bij skateboarden. Een longboard is te lang om van de grond te tillen bij het sturen. Om te sturen maak je gebruik van je lichaamsgewicht door deze naar de linker- of rechterkant te verplaatsen. Een Longboard kun je gebruiken als vervoersmiddel of om gewoon een stuk te cruisen in het zonnetje. Je kan op en af stappen wanneer je maar wilt en je hoeft nooit een parkeerplek te zoeken.

img_20160711_222902.jpg

Wat kun zoal op een longboard doen:

 • Cruisen
  Op een rustige snelheid over verharden wegen rijden en genieten van je omgeving
 • Downhill
  De echte snelheidsduivels gaan downhill. Hierbij haal je hoge snelheden. Dit kun je staand, liggend op de rug of zittend op het longboard doen.
 • Slalom/carving
  Pionnen uitzetten en slalommen

  Zelf vind ik cruisen het leukst. Een Thermoskan en lunch mee en dan stoppen wanneer ik een mooi plekje heb gevonden om van het uitzicht te genieten.

Je hoeft echt geen skateboard-pro te zijn om dit te doen en het is hardstikke leuk. Ook nieuwsgierig geworden en zin om dit een keertje uit te proberen? De enige plek die ik heb kunnen vinden voor de verhuur van longboards is in Scheveningen. De boulevard bij Scheveningen is een mooie plek om te beginnen en natuurlijk prima te combineren met een dagje strand. Voor meer informatie over de verhuur van longboards klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s