Lifestraw, daar red je levens mee!

“Oke,  hij zit erin. En nu?”
-“Nu moet je zuigen.”
-“Ehhhh….”

img_20161018_1633541

Overal ter wereld schoon drinkwater tot je beschikking hebben, best een utopie he? Nou, dat kan dus wel! Met een superhandige outdoor gadget, de Lifestraw. De Lifestraw is een soort rietje waar een waterzuiveringsfilter in zit dat  99.9999% van de bacterieën uit het water verwijdert. En zo zou je dus uit elke modderplas, beek, drinkpoel en zelfs riool kunnen drinken. Dát moesten we natuurlijk uitproberen! Oké, eerlijk is eerlijk, dat riool hebben we overgeslagen.

lifestraw

De afgelopen weken hadden we steevast een lichtblauw apparaatje aan een touwtje om onze nek hangen als we naar buiten gingen. Wandelingen, fietsritjes, paardrijtochten en trailruns, overal waren we gewapend met de Lifestraw. En overal waar we water zagen, doken we er vol enthousiasme in.

“Dit water is wel érg groen, drinken we dit echt?”
-“Gadver, dit water stinkt!”
-“Denk je dat die koeienvlaaien alleen buiten het water liggen?”
-“Wat denk jij wat er allemaal in dit water zit?”
-“Als ik hier straks dood aan ga, mag jij mijn Lifestraw hebben.”

Met altijd schoon drinkwater uit de kraan, zijn wij luxedieren natuurlijk helemaal niet gewend aan het drinken uit plassen. De eerste slokjes waren dan ook echt wel spannend. Maar het feit dat we dit artikel nu kunnen typen, betekent dat we het overleefd hebben én dat we er razend enthousiast over zijn! Natuurlijk, de stromende beekjes zagen er een stuk uitnodigender uit dan de troebele drinkpoelen van de Veluwse wilde zwijnen en edelherten. En natuurlijk, we doken liever met ons rietje in fris ruikend water in een muf stinkende algenvijver. Maar uiteindelijk smaakte het, tegen onze verwachtingen in, allemaal nagenoeg hetzelfde. Als we niet keken, en niet roken waar we uit dronken, proefden we gewoon heerlijk vers, koud water!

Nou kan je natuurlijk gewoon een flesje drinken of een drinkrugzak meenemen als je op pad gaat, maar de Lifestraw maakt je outdoor avontuur nóg avontuurlijker en bovendien veel lichter. Want in plaats van een kilo aan gewicht mee te zeulen voor een liter water, hoef je nu maar 49 gram mee te sjouwen. Het avontuurdeel vind je in de zoektocht naar water, je weet immers nooit wanneer je weer een goede plas tegenkomt. Gelukkig regent het in ons kikkerlandje genoeg om nooit te lang in de droogte te dwalen, en voel je je toch een stoere bushcrafter als je moet werken voor je water, en op je knieën neerploft in de modder, tussen de pootafdrukken van de wilde dieren die je net voor zijn geweest.

En, om het niet alleen leuk en nuttig maar ook nog zinvol te maken, steun je met de aanschaf van een Lifestraw het goede doel. Lifestraw werkt samen met o.a. Oxford University aan een aantal onderzoeken in ontwikkelingslanden, van ‘global warming’ tot malaria en HIV. Bovendien krijgt een kind in Afrika voor elke Lifestraw die verkocht wordt een heel jaar schoon drinkwater. Met die wetenschap smaakt jouw modderpoel ineens nog lekkerder, he?

lifestraw-africa

Wil jij ook op avontuur en tegelijkertijd goed werk doen? De Lifestraw is voor maar € 28,00 te koop bij Allprepare.com. Daar kan je tevens de verdere specificaties lezen die dit apparaatje zo fantastisch maken.

Bij ons zit dit wonderrietje nu in ieder geval standaard in onze uitrusting. Of we nou gaan hiken, rennen, fietsen of kamperen, met 1000 liter te zuiveren kunnen we even vooruit!

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. djilanb schreef:

  Wat gaaf zeg! Lijkt me inderdaad best een beetje spannend de 1e paar keren. En wat gaaf dat ze ook meteen zo’n goed initiatief erachter hebben zitten.
  Mooi cadeau de komende feestdagen (of eigenlijk altijd ;)) voor buitenmensen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ilian schreef:

   Absoluut! Daar maak je mensen blij mee 😊

   Like

 2. Roy schreef:

  Goed verhaal!! Lijkt me superinteressant om uit te proberen. Vraag me wel af hoelang je hem kan gebruiken. Ik kan me voorstellen dat het membraan een keer vol zit of uitgewerkt is. Weten jullie dat?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ilian schreef:

   “met 1000 liter te zuiveren kunnen we even vooruit!”

   1000 liter dus 😉 Daarna zit het membraam inderdaad vol. Maar hier https://www.allprepare.com/lifestraw-waterfilter bij productbeschrijving staan alle specificaties. Ik denk dat jij ‘m supertof vindt!

   Like

   1. Roy schreef:

    Ah te snel gelezen! 😉

    Geliked door 1 persoon

   2. Ilian schreef:

    Snap ik, puur enthousiasme zeker he?

    Like

   3. roy schreef:

    Ja tuurlijk!! Lijkt me echt gaaf ding!! Maar dan wel een groene.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s