Verandering van spijs // de natuur in met het OV

on

“Je chauffeur haalt je op over: 9 minuten.” Ik trek mijn hardloopschoenen aan, doe Pepper zijn riem om, stop de laatste spulletjes voor onderweg in mijn rugzak en loop rustig naar de bushalte. Daar komt Ruud, mijn privéchauffeur voor vandaag, al aan. Wat een luxe!

Natuurlijk zijn wij in het bosrijke Arnhem al ontzettende bofkonten met mooie hardlooproutes. Vanuit huis kunnen we alle kanten op.  En toch, dat rondje ‘eigen’ bos gaat op den duur ook vervelen. En ja hoor, ik realiseer me heel goed hoe verwend dit moet klinken. Maar ook voor ons geldt: verandering van spijs doet eten. En vandaag heb ik zin in andere spijs, maar geen auto bij huis om naar een ander natuurgebied te rijden. En dus laat ik me door Breng Flex afzetten onderaan de Posbank, om vanaf daar terug naar huis te rennen. Breng wattes? Breng Flex. Een superhandige nieuwe service in Arnhem e.o., die je voor € 3,50 op bestelling van bushalte naar bushalte brengt. Een soort kruising tussen een taxi en een lijnbus. Met privéchauffeur dus! Ruud zet me netjes af bij de afgesproken halte, wenst me veel plezier en grapt nog dat ik altijd tussendoor weer een ‘Flexje’ kan bestellen als ik het lopen toch niet meer zo zie zitten. Ha!

We mogen meteen heuvel op, daar ontkom je niet aan als je in Rozendaal start. Het is práchtig weer en het bos ligt er fantastisch bij. De zon door de bomen, af en toe een modderplas, lekker mul zand en gek genoeg geen mens te bekennen, wel een buizerd. Ik wil vandaag een kilometer of 15 lopen, dus kan een klein omweggetje  maken. We slingeren door het bos omhoog en komen uit bij het Rozendaalse Veld, een groot stuk heide wat vandaag vol in de zon ligt. Het lijkt wel lente!

We buffelen het zware zandpad naar boven en ik maak een Facebookvlogje voor wie van jullie er op dit moment op kantoor zit. Lekker puh. We vervolgen het mulle ruiterpad en een hardloper op asfalt roept me toe dat zijn pad veel makkelijker loopt, waarop ik antwoord dat het mijne veel leuker is! Ik weet dat in ieder geval Pepper het met me eens is, als hij de zoveelste modderplas in duikt.

We zijn ongeveer halverwege als we over het viaduct de snelweg over rennen. En zelfs dát is leuk, je realiseren dat je vrij bent en buiten mag spelen, terwijl die mensen onder je door zoeven in hun auto’s, vast op weg naar een (werk)afspraak. We komen op de Koningsheide, waar we na een stukje bos de tankbaan op gaan. Te paard is dit zo’n heerlijk pad om vol gas te gaan, een paar kilometer lang. Te voet geef ik iets minder gas, oef!

Als we in het dorpje Schaarsbergen aankomen, is het klokslag vijf uur en begint de klok van het kerkje te luiden als een warm welkom. De laatste kilometers naar huis zijn bekende kilometers, maar een stuk minder saai nu we deze mooie route in de benen hebben. De eerste bloemetjes komen al uit de grond en het is LENTE, ja hoor!

Woon jij in Arnhem, Roozendaal, Velp, Nijmegen, Wijchen, Alverna, Berg en en Dal of Oosterhout? Dan kan jij ook gebruik maken van Breng Flex! Je kunt de app downloaden via de App Store of Google Play, en met de kortingscode DJDPM krijg je je eerste rit gratis.

Rijdt Breng Flex niet in jouw omgeving? Natuurlijk kan je je ook met de gewone bus of met de trein ergens af laten zetten en gaan rennen of wandelen. Zo zijn er bijvoorbeeld de NS Wandelingen die je van station naar station leiden, en zal ik je binnenkort vertellen hoe het is om de 30 kilometer lange MudSweatTrails Utrechtse Heuvelrug Trail te lopen, tussen de stations Driebergen-Zeist en Rhenen.

Welk stuk natuur ga jij verkennen met het openbaar vervoer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s