Ga je mee op sterrensafari?

De grensovergang is ongeveer halverwege. Van werk naar huis. Van stad naar bos. Van verhard naar onverhard. Van auto’s en scooters naar reeën en uilen. En van licht naar donker.

IMG_20181219_202738_745.jpg

Thuiskomen bij volle maan

Waar de lantaarnpalen schaarser worden, eisen de sterren en de maan hun podium op en zorgen ze voor een licht, mooier en sfeervoller dan de stad ooit zou kunnen. Hoe dieper ik het bos in fiets, des te minder ik mijn fietslamp nodig heb. Een volle maan verlicht de hele heide. En op een echt heldere nacht loop ik mijn rondje met de hond zonder zaklamp. Op een bospad verlicht door ontelbare fonkelende sterren. Zo helder, zo fel.

Screenshot_20190227_232324.jpg

Foto: Sanne van Rijn

En weet je wat echt puur genieten is? Om je hangmat tussen twee bomen te hangen en al turend naar de sterren in slaap gewiegd te worden. Of onder zo’n heldere sterrenhemel met een biertje in het veld te gaan liggen en te filosoferen over wat er zich daar boven allemaal afspeelt. Supermanen, meteorietenregens, man, daar kan geen bioscoop tegenop hoor!

VanGogh-starry_night_ballance1.jpg

Van Goghs Sterrennacht

Maar welke planeet nou Jupiter is, of welk sterrenbeeld Cassiopeiais? Ik zou het niet weten. En daarom ga ik vrijdagavond 8 maart naar de sterrensafari op een van mijn lievelingsplekjes van Nederland: Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Daar gaan we met de boswachter en een astronoom het pikdonkere Otterlose veld in om sterren te kijken. En dat is dus hartstikke bijzonder, want normaal gesproken is de Hoge Veluwe na zonsondergang verboden terrein en maken de wilde dieren er de dienst uit. Spannend!

4aac4bea9b855efbe1191038c5ef0820.jpg

Ga je mee sterren kijken? Via deze link kan je je opgeven voor de sterrensafari op de Hoge Veluwe op vrijdagavond 8 maart. Bij extreem bewolkt weer of regen kan het niet doorgaan, in dat geval wordt er een nieuwe datum geprikt of krijg je je geld terug.

Datum: 8 maart 2019 (geannuleerd wegens weersverwachting)
Locatie: Hoge Veluwe Dienstgebouw – ingang Apeldoornseweg 250 tussen Otterlo en Hoenderloo (hectometerpaal 14,5)
Tijdstip: 19:30 tot 22:30 uur
Prijs: € 45,00 (excl. entree Park)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s