Review // Osprey Kyte 66 backpack

on

Het vuur van de nachtwacht knispert nog als we bruut gewekt worden door een koekoek. Een paar voorzichtige zonnestralen verlichten het dampige dennenbos. We drinken een stevig bakkie koffie, hijsen onze backpacks weer op de rug en gaan weer op pad door de wildernis van Slovenië.

IMG_20190729_191752_597.jpg

Review

 • Wat: Osprey Kyte 66 Womens Backpack 
 • Waar: De woeste wildernis van Slovenië
 • Omstandigheden: Een week off the grid hiken en survivallen
 • Totaalgewicht backpack: 19-23 kilo, afhankelijk van de hoeveelheid water

 

Lichtgewicht hiken?!
De 66 liter bleek de perfecte maat te zijn voor een week lang door de bossen zwerven, weg van de bewoonde wereld en leven van wat je bij je hebt en wat je ondeweg vindt. 
Natuurlijk wil je niet té veel meenemen, want wat je meeneemt moet je sjouwen, maar er ging toch een hoop verplichte gear mee in mijn rugzak. Slaapmateriaal zoals een hangmat, tarp en slaapzak, kleding, eten, water, toiletspullen en EHBO, kookgerei en (heus waar verplicht) een fles whisky. Zonder water woog mijn rugzak 19 kilo, met 4 liter water erbij 23 kilo. En daar sjouw je dan mee door de wildernis, lekker lichtgewicht… Gelukkig kan je met de  Osprey Pack Sizer app heel makkelijk meten welke maat rugzak je nodig hebt. Binnen die maat kan je het rugpaneel ook nog verstellen, zodat je je rugzak dus altijd precies goed af kunt stellen. En ja hoor, ik voelde heus mijn schouders en heupen wel aan het einde van een dag hiken. Maar dankzij de brede, zachte banden en de goede verdeling van het gewicht kan ik niet zeggen dat ik er echt last van heb gehad.

Droge spullen
Natuurlijk moet je op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Als het keihard begint te regenen, heb je weinig aan je kleding en je vriesdroogmaaltijden als ze zeiknat zijn. Osprey backpacks zijn uitgerust met een regenhoes. Een felgroene regenhoes in dit geval, zodat je lekker opvalt als het zicht minder is. Ik ben niet zo fan van regenhoezen, omdat die vaak nét niet helemaal goed aansluiten en het er vaak een beete klam onder wordt en begint te broeien. Ik maak liever gebruik van drysacks. Gelukkig heeft Osprey die ook! Waterdichte tasjes in kekke kleurtjes, om ze makkelijk uit elkaar te houden. Zo had ik een knalgeel 3 liter drysackje voor mijn EHBO-setje in het topvak van mijn backpack zitten, 2 rode sacks van 6 liter voor mijn paspoort, toiletspullen en een paar droge sokken en wat ondergoed, en 2 knalblauwe sacks van 12 liter voor mijn vriesdroogmaaltijden en droge kleding. Of we nou overvallen zouden worden door een wolkbreuk, of als ik van een rots af zou vallen in een rivier, mijn allerbelangrijkste spulletjes zouden in ieder geval droog blijven.

Handige vakjes
Naast het grote vak, dat ook vanaf de voorkant helemaal open kan, en het topvak heeft de Kyte nog genoeg andere vakjes om je spulletjes in kwijt te kunnen, waar je ook makkelijk bij kunt terwijl je ‘m draagt. Zo ziten er op de heupbanden 2 vakjes voor kleine dingetjes als lippenbalsem, zonnebrandcreme en crackertjes en druivensuiker. Aan de zijkanten zitten grotere  elastische gaasvakken waar ik makkelijk plukken droog gras (om later vuur mee te maken) in kon steken, of de slakken en eetbare planten voor de avondmaaltijd in kon vervoeren. Er zit een apart vak aan de achterkant voor je waterzak waar je met een slangetje uit kan drinken. Mijn poles kon ik makkelijk wegsteken als we niet aan het klimmen waren met het ‘Stow on the go´-systeem, waarbij je je stokken in een lus aan de zijkant van je rugzak steekt, en aan de schouderband door een elastiek haalt waardoor ze goed blijven zitten en je er snel weer bij kunt als je ze weer nodig hebt.

Eindoordeel
Hoewel ‘functionality before fashion’ natuurlijk regel numero uno is in outdoorland, is de Kyte in Mulberry Purple echt een plaatje. Stoer, maar niet lomp. Groot, maar niet te kolossaal. En hey, ik heb de trip overleefd, dus absoluut functioneel! Ik ging niet gebukt onder het gewicht, ik heb geen opengeschuurde plekken huid, ik kon alles meenemen wat ik wilde, ik kon overal goed bij, en ik heb ontzettend veel zin om weer een trip met deze backpack te maken! De Osprey Kyte 66 is dus een ontzettend waardevolle aanvulling op mijn rugzakkencollectie, die absoluut op heel veel volgende avonturen mijn eerste keuze zal zijn!

IMG_20190729_185435_802.jpg

Specs
Inhoud: 66 l.
Gewicht leeg: 1.76 kg
Afmetingen: 75 x 31 x 29 cm
Stof: 210D x 630D nylon dobby
Prijs: € 200,-

 

Advertentie

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mooie blog en wat een fijn verhaal ! Lijkt mij leuk om ook een keer ginds te gaan hiken. Hadden jullie op voorhand een route uitgestippeld of een bewegwijzerde wandelroute gevolgd ?
  De tip in verband met de waterdichte zakjes heb ik meteen opgevolgd en via de Osprey website een bestelling geplaatst welke reeds vorige geleverd werd.
  Nu maar hopen dat we snel weer kunnen hiken om ons nieuwe materiaal uit te testen.
  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groet,
  Kirsten

  Like

  1. Ilian schreef:

   Hoi Kirsten!

   Ja dit was inderdaad een fantastisch gave trip! Het is daar echt zó mooi! Wij waren mee met een survivaltrip bij Toni Baznik, georganiseerd door Vriezz Trading (o.a. Pinewood Outdoor kleding, Darn Tough sokken en Armadillo Merino). Dit jaar is die trip helaas geannuleerd i.v.m. Corona, hopelijk kan ‘ie volgend jaar wel weer doorgaan. Want behalve hiken leer je ook bad ass survivallen en is het echt heel gaaf!

   Wat slim dat je die waterdichte tasjes meteen besteld hebt, ik heb ze op elk tripje mee, echt fijn!

   Ik hoop dat je er snel weer op uit kan!

   Groetjes Ilian

   Like

   1. Hoi Ilian!

    Dank je wel voor de snelle en informatieve reactie!
    Pinewood is een super geweldig kledingmerk, ik bezit reeds diverse kledingstukken (jas, broek, fleecetrui) en
    ben helemaal tevreden ermee. Ik raad het dan ook aan iedereen aan die ik ken wanneer ze op zoek gaan naar kwalitatieve outdoorkleding.

    Via welke weg kan ik het best op de hoogte blijven van de survivaltrip volgend jaar?
    Ik zou echt wel graag een keer willen deelnemen hoor.

    Groeten, Kirsten

    Like

   2. Ilian schreef:

    Ja superfijn spul he! Goed om te lezen dat jij er ook zo blij mee bent.

    Om op de hoogte te blijven van de survivaltrip kan je het beste Vriezz Trading volgen op social media. Goed vooruitzicht!

    Like

 2. Mooie review en wat een leuk verslag ! Lijkt mij leuk om dit zelf ook een keer te doen hoor.
  Organiseren jullie dergelijke reizen zodat ik mee op pad kan?
  En hebben jullie zelf een parcours uitgestippeld of een bewegwijzerde route gevolgd?
  De tip in verband met de waterdichte zakjes heb ik alvast opgevolgd en meteen een aantal stuks via de Osprey website aangekocht. Deze zijn inmiddels geleverd en hopelijk kan ik snel weer gaan hiken.
  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groet,
  Kirsten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s