Review // Osprey Skimmer 28 backpack

Ik heb ‘m gevonden hoor! Die ene rugzak die je elke dag bij je hebt. Die je niet alleen gebruikt als je een lange wandeltocht gaat maken, maar die je ook pakt om boodschappen mee te doen, mee naar je werk te nemen, of een motorrit mee te maken. Die ene rugzak die je favoriete rugzak is geworden. Die heb ik!

IMG_20190828_125941_420.jpg

Dit is de Osprey Skimmer 28, een ‘dames hiking’ rugzak met een inhoud van, je raadt het al, 28 liter. Precies groot genoeg dus om mee te nemen als je gaat hiken, maar ook het perfecte maatje voor alledaags gebruik. Skimmer is in de ruim 5 maanden dat we nu samen zijn, met me meegeweest naar Griekenland, Slovenië, de Belgische Ardennen, maar ook naar avonturen dichter bij huis zoals de Hoge Veluwe. Hoog tijd om hem aan jullie voor te stellen dus.

Wat ik supertof vind aan Skimmer, is dat ‘ie zich zo makkelijk aanpast. Of hij nou precies afgetopt in het handbagagerek van het vliegtuig wordt gepropt of achterin een hobbelende Land Rover wordt gegooid, hij vergeeft het me allemaal en zorgt ervoor dat mijn spulletjes veilig vervoerd worden. Hij heeft genoeg ruimte om spullen mee te nemen voor een weekend of kleine week weg, en is licht genoeg om hem uren op je rug te kunnen dragen door heuvelachtig terrein. En had ik al gezegd dat ik echt verliefd ben op zijn kleur?

Skimmer heeft een groot hoofdvak dat van bovenaf met een grote rits te openen is en waar echt véél meer in past dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Hij heeft ook een, met straps in vakruimte aan te passen, open voorvak, perfect voor bijvoorbeeld een regenjasje of een zitlap. De 2 zijvakken met ritsen zijn groot genoeg voor o.a. een Nalgene literfles of je dagvoorraad aan eten en in de kleinere heupvakjes past precies een hoofdlampje of een zakmes. Het enige wat ik mis is een easy access vak voor je telefoon. Natuurlijk past hij in een van die zijvakken, maar daar kan je niet makkelijk bij als je de rugzak draagt. Aan de andere kant, misschien wel lekker zen zo…

Wat dan wel weer hartstikke handig is, is dat Skimmer een ‘hydration pack’ is. In een extern vak aan de achterkant kan je een 1,5 liter waterzak kwijt. Handig omdat je niet ín de rugzak hoeft om je waterzak te vullen, handig omdat je niet ín de rugzak hoeft om een drinkfles te pakken en handig omdat je je handen vrij kan houden terwijl je uit het slangetje drinkt. En dat slangetje klik je dan weer met een magneetje aan je borststrap zodat ‘ie niet in de weg bungelt.

Skimmer en ik gaan dus, net als zijn grote broertje, nog veel meer van de wereld samen zien!
Specs
Inhoud: 28 l.
Gewicht leeg: 0.84 kg
Afmetingen: 53 x 27 x 24 cm
Stof: 210D Nylon Diamond Ripstop
Prijs: € 100,-

Met dank aan Osprey Europe

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s