‘Fix je eigen auto als je op avontuur bent’ kamp

New skills alert! Sami, mijn ’91 Suzuki Samurai, en ik waren je een week op ‘fix je eigen auto als je op avontuur bent’ kamp en ik heb zóveel geleerd! 🤓 Ik ben dan wel veel met auto’s bezig, maar ik ben (eeehh, was..) een ontzettende kneus op gebied van techniek. Tijd om daar verandering in te brengen en me een week lang onder te dompelen in de kunst van de autotechniek.

Theorie en praktijk werden heerlijk afgewisseld en nadat we vakkundig de motor uit een sloopauto hadden gehaald, hadden bestudeerd en helemaal uit elkaar hadden gehaald, was het tijd om aan onze eigen auto’s te werken. Sami had het zwaar af en hoe, als ik hem open moest snijden of boren of onderdelen moest vervangen. Love hurts. Maar oh, wat is ‘ie er beter, sterker en stoerder van geworden! Als kers op de taart kreeg hij een snorkel van me, zodat we nu ook zwemfeestjes kunnen houden.

Op naar nog meer avonturen, mijn eigen onderhoud doen én shit kunnen fixen onderweg!

Dit is echt een dikke vette aanrader als je, zoals ik, een kneus bent op het gebied van autotechniek en je auto beter wil leren kennen, je eigen onderhoud wil kunnen doen en zelfredzaam wil zijn onderweg. Echt heel tof!

Ook heel handig als je een grote reparatie voor de boeg hebt, hier kan je ‘m zelf uitvoeren met kundige docenten om je te helpen en alle gereedschappen beschikbaar. Heb je zo de cursuskosten eruit door garagekosten te besparen én je leert keiveel. Zo heb ik deze week leren lassen en een rotte wielkast dichtgemaakt, een snorkel geplaatst en allerlei klein onderhoud gedaan waarvan ik niet wist dat ik ’t zelf kon.

Elke zomer hebben ze een aantal themaweken: 4×4 (daar was ik dus, met echt een leuke groep andere 4×4-enthousiastelingen), camper en oldtimer. Ik heb geen aandelen hoor, maar vind dat toffe dingen aandacht verdienen en dit is er één.

In 2023 zullen de weekcursussen plaatsvinden op de volgende data:

Weekcursus 4WD: 22 -28 juli
Weekcursus Oldtimers: 29 juli – 4 augustus
Weekcursus Jongere campers: 5 -11 augustus
Weekcursus Oudere campers: 12 – 18 augustus


De weekcursussen vinden plaats in Overloon.

Meer informatie vind je op Autosleutelcursus.nl |

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s