Lapland: een adembenemende reis over ijs

on

Hoe noorderlijker we komen, des te witter de wereld om ons heen wordt en des te groter het contrast met het druilerige Nederland dat we een paar dagen geleden achter ons lieten.

Wegen worden ijziger, temperaturen lager, uitzichten witter en de dagen korter. Mensen komen we steeds minder tegen, rendieren en elanden steeds meer.

Ik kan het haast niet geloven, maar elke dag wordt de reis nóg een beetje mooier dan de dag ervoor. Van het kalme Zweden over de Poolcirkel naar het verlaten Finland, via de grens met Rusland het ruige Noorwegen door. De prachtige route naar de Noordkaap, de schilderachtige Lofoten. Van sneeuwstormen tot zon in je gezicht, van vissersdorpjes tot isolate ijsvlaktes. Met als kers op de taart het adembenemende Noorderlicht met vallende sterren!

We laten onze machtige 4×4’s twee keer staan om met sneeuwscooters en Husky’s nog dieper de bossen in te kunnen gaan en genieten van deze lokale manier van transport, het lokale eten en drinken en de gastvrijheid of juist de typerende norsheid van de mensen die we leren kennen en de verhalen die ze met ons delen.

Wat een onwijs mooie reis was dit, in zo’n andere wereld dan thuis. Ik geniet nog even na, stilletjes en dankbaar .

Ook deze reis deed ik in samenwerking met 4x4vakantie. In 2024 staat ‘ie ook weer op de agenda!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s